Pieter op NCCC seminar
4 juni 2024

Op 27 en 28 mei vond het eerste jaarlijkse seminar van de NNCC (Northern Naval Capability Cooperation) plaats. Een bijzondere gelegenheid waarbij overheid, industrie, brancheverenigingen en kennisinstituten uit alle zes NCCC-landen bijeenkwamen om de toekomst van NNCC te bespreken. Het seminar bood een divers programma met keynotes, paneldiscussies, presentaties, interactieve sessies en break-out discussies.

De eerste dag richtte zich op de leidende principes van NNCC: het belang van een sterke nationale industrie en de noodzaak van EU-samenwerking, en de ogenschijnlijke paradox tussen deze twee richtlijnen. Deze dag stond in het teken van beleidskaders met inspirerende keynotes en een boeiende paneldiscussie. En op de tweede dag keek vooruit naar de toekomstige focusgebieden zoals de bescherming van kritieke onderwaterinfrastructuur (CUI), Naval AI, interpretatie van metadata, onbemande systemen, IPS en nucleaire voortstuwing. Ook werden de plannen voor het Seabed Security Experimentation Center besproken.

Verebus was uiteraard ook vertegenwoordigd. Directeur Pieter van Breugel heeft de aanwezigen bij kunnen praten op het gebied van ILS/IPS.

Meer nieuwsberichten