Verebus
12 oktober 2023

Op 11 oktober 2023 ontving het NIDV Integrated Logistics Support Platform (ILSP) 65 experts uit Defensie en bedrijfsleven voor haar jaarbijeenkomst en seminar “De toekomst in kaart”. Deze opkomende methodiek voor planning en specificaties van onderhoud voor nieuw materieel wordt steeds concreter.

Zonder onderhoud loopt iedere operatie vast. Betere voorspelbaarheid en methodes en standaardaarden zijn waardevol om het materieel op het vereiste niveau te krijgen en houden. Het Integrated Logistics Support Platform helpt Defensie en bedrijfsleven de specificaties uit te werken en toe te passen vanaf de ontwerpfase.

Technisch ontwerp en universele standaarden klinken abstract, maar hun impact wordt steeds concreter, zo bleek uit de presentaties. Jelle lichtte de aanpak in het lopende F126-project voor de Duitse marine toe; Sebastiaan deed dat voor uiteenlopende S1000D projecten. “We laten ons inspireren door de succesverhalen die er nu al zijn. Een pragmatische aanpak is mogelijk.” Zo stelde Pieter van Breugel, voorzitter van het ILSP.

Meer nieuwsberichten