Verebus
  • Nederlands
  • Engels

Historie

Verebus, 'VEReenigd Electrotechnisch BUreau voor Scheepsinstallaties', is in 1947 opgericht op verzoek van de Koninklijke Marine. Vijf vooraanstaande installatiebedrijven brachten hun tekenkameractiviteiten onder in één nieuwe onderneming: Verebus. We verzorgden ontwerpen, tekeningen en documentatie voor elektrische installaties van marine- en handelsschepen, vliegtuigen, land- en bedrijfsinstallaties.

In de jaren zeventig hebben we een interessante klantenkring opgebouwd: naast de Koninklijke Marine zijn nu ook van Rietschoten & Houwens (het latere Imtech), Fokker en Hollandse Signaal grote klanten.

Twintig jaar later zetten we zijn eerste schreden in de infra-markt. Een markt die later voor ons de grootste zal worden. Als erkend ingenieursbureau op het gebied van treinbeveiliging kunnen we meedoen aan elke aanbesteding waarop de erkenning van toepassing is en optreden als vertrouwenspersoon en gevolmachtigde van ProRail, op het gebied van onderzoek-, ontwerp- en toezichtwerkzaamheden.

Sinds december 2007 is Verebus onderdeel van TÜV NORD GROUP.

Tegenwoordig hebben we bijna 150 medewerkers in dienst. Het bedrijf is uitgegroeid tot een ingenieursbureau met opdrachtgevers met name binnen de marktsegmenten Rail, Defensie en Marine & Offshore. Ons werk varieert van advies, ontwerp en engineering tot opzet en beheer van technische documentatie. Ook verzorgen wij training en opleiding. Opdrachtgevers kunnen bij ons terecht in alle fasen van de levenscyclus van hun systemen en installaties.

 

  • Deel dit artikel: