Verebus
  • Nederlands
  • Engels

Geslaagde workshop smaakt naar meer

02-11-2017

De eerste workshop "toekomst van technische documentatie" was een groot succes! De bijeenkomst van 31 oktober werd bezocht door een tiental technische documentatie professionals en werd gemiddeld gewaardeerd met een 8,2.

Het was een gemêleerd gezelschap. Er waren technisch schrijvers van grote marine bedrijven, maar ook van kleine producenten van consumentenproducten aanwezig. Tegelijkertijd waren zowel fabrikanten, beheerders van systemen, een documentatiebedrijf en zzp-ers vertegenwoordigd. Dit zorgde voor interessante discussies en diverse vragen bij de presentaties.

De presentatie over de toekomst van technische documentatie maakte ons enthousiast over de mogelijkheden van de techniek voor de komende jaren. Terwijl we tegelijkertijd ook stilstaan bij uitdagingen die informatie 4.0 met zich meebrengt. Dirk Wijngaard vertelde dit alles aan de hand van levendige voorbeelden.

Niels de Nies hield een interactieve presentatie over doelmatige documentatie. Binnen dertig minuten weet Niels ons allemaal aan het denken te zetten over de best mogelijke documentatie. Tijdens de presentatie over normen en richtlijnen hebben we het ook over goede documentatie, maar dan zoals deze wordt voorgeschreven in normen. Normen en richtlijnen kunnen een waardevol gereedschap zijn. Ook hier is interessante discussie, vooral over het toepassingsgebied van de normen NEN 5509:2016 nl en IEC 82079-1:2012.

Ook nieuwsgierig geworden? Op 14 november en 23 november staan nog twee workshops gepland, en er zijn nog enkele plaatsen beschikbaar en alle technische documentatie professionals zijn welkom. Geef je op door het formulier in te vullen.

Els Wagenaar

  • Deel dit artikel: