Verebus
  • Nederlands
  • Engels

"Manieren vinden om kennis te delen"

Naam: André Römer
Functie: Sr. Consultant Assetmanagement
Afdeling: Defensie / Maritiem, Energie, Infra
In dienst sinds: September 2016
Opleiding: Werktuigbouwkunde & post hbo pedagogisch didactisch diploma

Wat doe je als Consultant Assetmanagement?

Ik geef adviezen aan bedrijven over het inrichten van onderhoud in de bedrijfsvoering en documentatie. Ik breng processen in kaart om te zien hoe ze verbeterd kunnen worden. Collega's bij Verebus schrijven onderhoudsdocumentatie voor klanten. Ik ben meer op beleidsniveau bezig.
Daarnaast ben ik de contactpersoon voor de Integrated Logics Support (ILS) Academy bij Verebus. Mijn ambitie is om meer ILS trainingen te organiseren en te geven. Ik vind een praktische aanpak belangrijk in deze trainingen, dat spreekt mensen meer aan en ze begrijpen het beter.

Hoe heeft jouw carrière zich ontwikkeld?

Voordat ik bij Verebus kwam werken heb ik bij veel verschillende bedrijven gewerkt. Ik heb functies gehad als systeembeheerder, werkvoorbereider en onderzoeker van consumentenproducten. In deze tijd heb ik diverse bedrijven gezien. Door al deze ervaringen heb ik veel geleerd op het gebied van onderhoud.
Ik heb ook ervaring op het gebied van lesgeven: over veiligheid, maar bijvoorbeeld ook wiskunde, hydrauliek, pneumatiek en digitale besturing. Die ervaring kan ik nu gebruiken voor de ILS Academy.

Waar liggen voor jou de uitdagingen in het werk?

Het is zonde als de kennis die mensen hebben niet goed benut wordt of verloren gaat. Als een werknemer stopt met werken wil je dat zoveel mogelijk van zijn kennis overgedragen wordt. Ik vind het een leuke uitdaging om manieren te vinden waarop kennis gedeeld kan worden. Dit kan bijvoorbeeld door middel van een document management systeem met webpagina's.

Wanneer past iemand goed bij Verebus?

Als je iemand bent die graag kennis deelt en als je (technisch) inhoudelijk goed bent in wat je doet.
 

  • Deel dit artikel: