Verebus
  • Nederlands
  • Engels

Historie

Verebus, 'VEReenigd Electrotechnisch BUreau voor Scheepsinstallaties', is in 1947 opgericht op verzoek van de Koninklijke Marine. Vijf vooraanstaande installatiebedrijven brachten hun tekenkameractiviteiten onder in één nieuwe onderneming: Verebus. We verzorgden ontwerpen, tekeningen en documentatie voor elektrische installaties van marine- en handelsschepen, vliegtuigen, land- en bedrijfsinstallaties.

In de jaren zeventig hebben we een interessante klantenkring opgebouwd: naast de Koninklijke Marine zijn nu ook van Rietschoten & Houwens (het latere Imtech), Fokker en Hollandse Signaal grote klanten.

Twintig jaar later zetten we de eerste schreden in de infra-markt. Als erkend ingenieursbureau op het gebied van treinbeveiliging deden wij voor ProRail vele projecten op het gebied van onderzoek-, ontwerp- en toezichtwerkzaamheden. Deze activiteiten zijn in 2018 verkocht aan Royal Haskoning DHV.

Sinds december 2007 is Verebus onderdeel van TÜV NORD GROUP.

Tegenwoordig hebben we circa zestig medewerkers in dienst. Het bedrijf is uitgegroeid tot een ingenieursbureau met opdrachtgevers met name binnen de marktsegmenten Defensie en Marine & Offshore. Ons werk varieert van advies, ontwerp en engineering tot opzet en beheer van technische documentatie. Ook verzorgen wij training en opleiding. Opdrachtgevers kunnen bij ons terecht in alle fasen van de levenscyclus van hun systemen en installaties.

 

  • Deel dit artikel: