Verebus
  • Nederlands
  • Engels
Afsluiting van 43 jaar Verebus 05-01-2016

Na 43 dienstjaren nam onze collega Ralph Arenberg maandag 4 januari 2016 afscheid om te gaan genieten van een welverdiend pensioen. Afgelopen maand keken we even met hem terug op zijn carrière.

Lees meer

Masterclass Leadership Through People 18-12-2015

Via mijn collega Els komt er een verzoek binnen om een presentatie te houden in de Europort Masterclass, een onderdeeltje van een enorme beurs voor marine technologie. Zij vindt het wel iets voor mij, dus voor ik eigenlijk weet waar het precies over gaat, stem ik al toe om daar een presentatie te houden over kennismanagement.

"Geen probleem", denk ik nog. "Met een verhaal over het... Lees meer

De nieuwe NEN 5509 komt eraan! 23-11-2015

Een aantal jaren geleden vroeg mijn collega mij om deel te nemen aan een NEN commissie voor de nieuwe norm voor gebruikershandleidingen, NEN 5509. Ik wist helemaal niet wat ik hiervan moest verwachten. Het klinkt namelijk best indrukwekkend en intimiderend, deelnemen aan een commissie. Een norm schrijft toch een ideaal voor, en daaraan deelnemen brengt een bepaalde verantwoordelijkheid met... Lees meer

Bezint eer ge begint 20-11-2015

In mijn degelijke calvinistische opvoeding kwam de frase "bezint eer ge begint" regelmatig voorbij. Natuurlijk kon ik me hier als impulsief meisje wel eens over verbazen, maar nu ik meer levenservaring heb, weet ik deze frase toch wat meer op zijn waarde te schatten.

Lees meer

Interessante en praktisch toepasbare presentaties op TCWorld 13-11-2015

Op 10 en 11 november heeft Carlijn de TCWorld bezocht. TCWorld is een conferentie in Stuttgart georganiseerd door TeKom. De doelgroep voor de conferentie is "iedereen die iets te maken heeft met technisch schrijven". Er worden presentaties gegeven over technisch schrijven, software, vertalingen, en op de beursvloer staan standjes van voornamelijk softwareontwikkelaars zoals Adobe, oXygen en... Lees meer