Verebus
  • Nederlands
  • Engels
Normen & standaarden, keurslijf of spiekbrief? 06-10-2017

Binnenkort geef ik een lezing over normen en standaarden in technische documentatie. Ik ben daarom nu volop in de stof gedoken en bezig met de welbekende powerpoint presentatie.

Lees meer

Back to the basics 15-09-2017

Een aantal maanden geleden ben ik weer begonnen met werken. Ik was er even 4 maanden uit en ben inmiddels een prachtig zoontje rijker. Toch was het heerlijk om weer op kantoor te zijn. Natuurlijk was het leuk om collega's weer te zien en om het huis weer uit te zijn, maar wat ik het fijnste vond, was dat ik weer aan het werk kon.

Lees meer

Meer inzicht in Business Rules voor S1000D 14-06-2017

Het is voor Verebus belangrijk dat medewerkers hun kennis up-to-date houden en de trends blijven volgen. Collega André en ik waren daarom deze maand bij het ATA e-Business Forum and S1000D User Forum in Amsterdam. In twee dagen tijd kregen we veel informatie en spraken we veel gebruikers. Ik was ook nog de gelukkige die het boek 'Lees meer

Document Doelgroep Combinatie 05-04-2016

Bij onze opdrachtgevers heb ik vaak uitgebreide gesprekken over de zin en onzin van de documentatie die zij (willen) maken. Hierbij is de belangrijkste vraag altijd: wie gaat jouw document lezen? En kort daar achteraan: en waarom heeft hij deze documentatie nodig?

Lees meer

Top 5: Technische documentatie over de hele wereld 21-03-2016

Recentelijk ben ik op bezoek geweest bij een opdrachtgever in de Verenigde Arabische Emiraten. Bij de Integrated Logistics Support (ILS) afdeling van deze enorme werf wordt technische documentatie beheerd en bewerkt.

Lees meer