Verebus
  • Nederlands
  • Engels

Even voorstellen: ILS trainer Hans Mulder

18-01-2019

Verebus heeft tientallen jaren praktijkervaring in het ondersteunen van ILS processen bij Defensie. De Verebus Academy verzorgt trainingen voor de Verebus ILS medewerkers, maar traint ook ILS professionals over heel de wereld.

Vorig jaar heeft Verebusser Hans Mulder verschillende ILS trainingen verzorgd, zowel de modules "ILS Introduction" als "ILS Advanced". Deze trainingen zijn nationaal en internationaal populair.

Hans Mulder is inmiddels twee jaar business consultant bij Verebus Engineering. Hiervoor had Hans een glansrijke carrière bij de Koninklijke Marine. Bij de Marine deed Hans ruime ervaring op in Asset Management. Hans begon als JOTD (Jongste Officier Technische Dienst) en werkte zich in dertig jaar op tot Wapensysteemmanager. Hans heeft nog steeds passie voor de Marine en techniek. De kennis en ervaring van Hans is van een grote toegevoegde waarde gebleken voor de ILS dienstverlening bij Verebus.

Wat is je ervaring met lesgeven?

Bij de Koninklijke Marine heb ik ervaring opgedaan met het trainen en opwerken van scheepsbemanningen. Ik heb gewerkt in de bedrijfsvoering en technische opleidingen gegeven voor scheepssystemen. Als gastdocent mocht ik vanuit de DMO colleges bij de TU Delft verzorgen over onder andere "Ship vulnerability" en masterclasses LCM (vooral over Normeringsheets). Dat is natuurlijk wel een ander publiek, studenten zijn nog een vak aan het leren en weten meer van theorie dan de praktijk. Bij de ILS trainingen voor bedrijven is het eerder andersom, dat vind ik een leuke uitdaging.

Wat vind jij nou leuke trainingen?

De ILS Introduction training geeft inzicht in de ILS begrippen, processen en producten en hun onderlinge relaties. Tijdens de ILS Advanced heb ik tijd om wat dieper op bepaalde processen en onderwerpen in te gaan. De introductie training bestaat uit theorie die vervolgens wordt ondersteund met voorbeelden. Bovendien nodig ik de deelnemers uit tot vragen en discussie. Die training duurt een hele dag. De advanced training behandelt dezelfde onderwerpen als de ILS introductie echter met meer diepgang binnen de ILS deel-processen. Hierin raak ik in twee dagen alle aspecten van ILS aan.

En wat is dan ILS Advanced Plus?

De "plus" staat voor nog meer diepgang en vooral het maatwerk van de training, het maken van een aantal "zijstappen" waar gewenst. Dit kan zijn omdat er interesse is in een onderwerp dat wat uitgebreider moet worden uitgelegd, zoals bijvoorbeeld Sx000i. Daarnaast gebruiken we dan in de oefeningen en voorbeelden graag systemen waar de cursisten dagelijks aan werken.

Zo verzorgen wij onze training ook aan systeemleveranciers. Hun klanten vragen steeds vaker naar een gestructureerde aanpak van de logistieke processen bij de geleverde systemen (oftewel ILS). Verebus kan de ILS medewerkers van systeemleveranciers meer theorie aanbieden zodat zij hun ILS processen kunnen verbeteren en daarmee de klant beter kunnen ondersteunen.

En, zijn je cursisten tevreden met onze trainingen?

Uit de gedetailleerde vragen en uitgebreide discussie merk ik dat deze cursus onderwerpen behandelt die ze echt aanspreken. In onze evaluaties geven cursisten aan dat ze zeer tevreden zijn met de training, de meest recente training krijgt een gemiddelde score van 8,3.

"Van beperkte kennis in twee dagen naar geïnteresseerde leek met basiskennis, top!" – deelnemer ILS Advanced Plus

Interesse?

Op 30 en 31 januari staat "ILS Advanced" ingepland. Dit is een training met open inschrijving op onze locatie in Rijswijk. Meld je aan via onze website.

  • Deel dit artikel: