Verebus

Royal HaskoningDHV neemt railactiviteiten van Verebus over

01-08-2018

Royal HaskoningDHV neemt, in een asset-deal, alle medewerkers en projecten van de railunit van Verebus over. Met deze acquisitie versterkt het bedrijf zijn positie op de groeiende railmarkt en completeert zijn railexpertise.

Anton van der Sanden, Directeur Royal HaskoningDHV Nederland: "Met deze acquisitie sorteren we voor op de verwachte groei van de railmarkt in Nederland aangejaagd door investeringen in duurzame mobiliteit door overheden en vervoersbedrijven. Wij verwelkomen het Verebus rail team van experts in treinbeveiliging. Zij zijn complementair aan ons railteam, waardoor wij ons nu kwalificeren voor de grote, integrale railprojecten. Samen zijn we in staat om treinreizigers en metrogebruikers een veilige en betrouwbare reis te geven waarbij de infrastructuur optimaal wordt gebruikt."

Alle railmedewerkers en -projecten worden naadloos geïntegreerd in Royal HaskoningDHV\'s bestaande railunit per 1 augustus 2018. De medewerkers werken nu in Rijswijk, Utrecht en Zwolle; hun nieuwe standplaats wordt Den Haag, Utrecht en Amersfoort.

Verebus is onderdeel van het Duitse bedrijf TÜV NORD. Om strategische redenen heeft TÜV NORD besloten een nieuwe eigenaar te vinden voor de Nederlandse railactiviteiten. Ilan Staas, manager van de railunit van Verebus: "Wij zijn bijzonder enthousiast dat we onderdeel worden van een integraal railteam met alle mogelijkheden ons te verbreden, mee te gaan in de digitale transformatie van het bedrijf en samen te werken aan de grote, uitdagende railprojecten."

"Dit uiterst complete railteam zal in eerste instantie focussen op de Nederlandse markt. Op langere termijn is het de ambitie om aan de slag te gaan in het Verenigd Koninkrijk en Zuid-Afrika samen met onze lokale collega's", voegt Van der Sanden toe.

Er worden geen financiële details van de overname bekendgemaakt.

  • Deel dit artikel: