Verebus
  • Nederlands
  • Engels

Kerstdonatie Verebus naar Oxfam Novib

20-12-2016

Andere jaren had Verebus de gewoonte onze opdrachtgevers en samenwerkingspartners, waar wij het aflopende jaar intensief contact of een bijzondere relatie mee hebben gehad, een kerstpakket te sturen. Via dit bericht willen wij u laten weten dat we er dit jaar voor gekozen hebben geen afzonderlijke pakketten te (laten) bezorgen, maar een extra storting te doen aan Oxfam Novib, een wereldwijde ontwikkelingsorganisatie die de kracht van mensen bundelt tegen armoede. Zo werken ze samen met partnerorganisaties in landen waar dit het hardst nodig is op het gebied van financiering en advies. Met microfinancieringsprojecten helpen ze mensen in ontwikkelingslanden om in hun eigen onderhoud te voorzien, maar er wordt ook geïnvesteerd in onderwijs en gezondheidszorg.

Onze bijdrage voor dit jaar komt ten goede aan een project in Uganda. Hier werkt Oxfam Novib voor de microfinancieringsaanpak samen met Vision Fund in Gulu.
De vrouwen die een lening aanvragen bij Vision Fund zijn verenigd in groepen. Deze groepen worden begeleid door medewerkers van Vision Fund. Ze zorgen voor training en begeleiding van de vrouwen in het investeren en terugbetalen van hun lening.

Een van de vrouwen die bij Vision Fund een lening heeft aangevraagd is Sarah, ze maakt onderdeel uit van de Diiro Anywala groep. Een aantal jaar geleden had ze helemaal niets, geen werk en geen inkomen. Dat is nu veranderd.  Ze heeft een klein restaurantje op de taxistandplaats bij de centrale markt van Gulu. Ze kookt hier lokale gerechten en verkoopt deze aan mensen die met de taxi reizen. Daarnaast verzorgt ze catering voor grotere restaurants in de buurt. Hierdoor heeft ze nu een dak boven haar hoofd en kan haar kinderen naar school laten gaan. Sarah zorgt niet alleen voor haar eigen twee kinderen, maar tevens voor drie kinderen van haar overleden broers. Ook heeft ze een droom voor de toekomst: een eigen hotel in Gulu.

 

  • Deel dit artikel: