Verebus
  • Nederlands
  • Engels

Lessons from a Pressure Cooker Project

03-11-2016

Woensdag 9 november om 16.15 uur houdt collega Meike van den Broek een presentatie bij de TC World Conference in Stuttgart

De TC World Conference is het grootste mondiale evenement voor technische communicatie. Er worden presentaties gegeven over technisch schrijven, software, vertalingen, en op de beursvloer staan stands van voornamelijk softwareontwikkelaars. Bezoekers van de conferentie zijn werkzaam in de industrie, software of zakelijke dienstverlening. 

De presentatie van Meike heeft als titel 'What I learned from Running a Pressure Cooker Project'. Ze vertelt daarbij over de aanpak van een project waarin ze een team coördineerde dat in korte tijd  documenten moest maken voor een buitenlandse organisatie: het ging om veel verschillende documenten, waar veel auteurs aan werkten, met een krap budget en een strikte deadline.

Het project is aangepakt met de scrum methode, waarbij het hele team effectief en intensief samenwerkt. In de presentatie komt niet alleen de opzet van het project aan de orde maar vooral ook veel praktische zaken: hoe zijn we uitgegroeid tot een team, welke technieken hebben we gebruikt om de werklast te beheersen, hoe zijn de problemen aangepakt en wat hebben we ervan geleerd.

Kijk voor meer informatie over de TC World Conference op de Tekom conferencewebsite: http://conferences.tekom.de/tcworld16/conference-program/conference-program/

  • Deel dit artikel: