Verebus
  • Nederlands
  • Engels
Document Doelgroep Combinatie 05-04-2016

Bij onze opdrachtgevers heb ik vaak uitgebreide gesprekken over de zin en onzin van de documentatie die zij (willen) maken. Hierbij is de belangrijkste vraag altijd: wie gaat jouw document lezen? En kort daar achteraan: en waarom heeft hij deze documentatie nodig?

Lees meer

Top 5: Technische documentatie over de hele wereld 21-03-2016

Recentelijk ben ik op bezoek geweest bij een opdrachtgever in de Verenigde Arabische Emiraten. Bij de Integrated Logistics Support (ILS) afdeling van deze enorme werf wordt technische documentatie beheerd en bewerkt.

Lees meer

Afsluiting van 43 jaar Verebus 05-01-2016

Na 43 dienstjaren nam onze collega Ralph Arenberg maandag 4 januari 2016 afscheid om te gaan genieten van een welverdiend pensioen. Afgelopen maand keken we even met hem terug op zijn carrière.

Lees meer

Masterclass Leadership Through People 18-12-2015

Via mijn collega Els komt er een verzoek binnen om een presentatie te houden in de Europort Masterclass, een onderdeeltje van een enorme beurs voor marine technologie. Zij vindt het wel iets voor mij, dus voor ik eigenlijk weet waar het precies over gaat, stem ik al toe om daar een presentatie te houden over kennismanagement.

"Geen probleem", denk ik nog. "Met een verhaal over het... Lees meer

De nieuwe NEN 5509 komt eraan! 23-11-2015

Een aantal jaren geleden vroeg mijn collega mij om deel te nemen aan een NEN commissie voor de nieuwe norm voor gebruikershandleidingen, NEN 5509. Ik wist helemaal niet wat ik hiervan moest verwachten. Het klinkt namelijk best indrukwekkend en intimiderend, deelnemen aan een commissie. Een norm schrijft toch een ideaal voor, en daaraan deelnemen brengt een bepaalde verantwoordelijkheid met... Lees meer