Verebus
  • Nederlands
  • Engels

De Verebus Academy presenteert

26-06-2018

Op een cursus wees iemand mij laatst op het begrip "omdenken". Dit nieuwe woord maakte mij gelijk nieuwgierig. Op de website van omdenken.nl staat beschreven hoe je in plaats van op een ja-maar-manier op een ja-en-manier in het leven kunt staan. Sommige dingen doe je al jaren op een bepaalde manier, totdat je er met een frisse blik naar kijkt. Daar houd ik wel van!

Eigenlijk is omdenken precies wat we gedaan hebben toen we onze trainingen wilden opfrissen. We hoorden van onze cursisten dat zij bepaalde modules interessanter of relevanter vonden dan andere. Maar we hoorden ook van bedrijven dat zij trainingen op maak wilde hebben en niet de standaard vier dagen opleiding Technisch Auteur of de twee dagen cursus Technisch Engels. Bovendien is een goede techneut vier dagen op training sturen voor een bedrijf een enorme investering. Daarom zijn er door de jaren heen meerdere varianten ontstaan. En moesten we voor elke opdrachtgever opnieuw de opzet veranderen afhankelijk van de wensen.

Daar komt bij dat de trainingen na 15 jaar ook wel een "upgrade" kunnen gebruiken. Door de jaren heen zijn de slides wel verbeterd en zijn er voorbeelden en oefeningen bij gekomen. Het werd nu toch eens tijd voor een grondige onderhoudsbeurt om de opleiding te verbeteren.

En hoe zijn we dan gaan omdenken? In plaats van in twee kant en klare trainingen bieden we nu een Leergang Technisch Auteur aan. In deze leergang zitten vijf op zichzelf staande modules. Als cursist kun je zelf bepalen waar je interesses en prioriteiten liggen waardoor de cursist zelf een cursus op maat kan samenstellen. Natuurlijk kunnen we in-company nog steeds maatwerk trainingen aanbieden. Hiervoor kunnen we dezelfde modules aanbieden en deze aanvullen met voorbeelden en oefeningen uit de eigen praktijk.

De Leergang Technisch Auteur is ontwikkeld voor en door onze eigen technisch auteurs. Per module is echter wel nagedacht over de mogelijke doelgroepen. Het leuke is dat sommige modules voor een breder publiek interessant zijn, en nu dus ook los te volgen zijn:
-    Basis technisch schrijven is relevant voor elke techneut die goede teksten wil schrijven.
-    Documentatie en tools is niet alleen interessant voor auteurs, maar ook voor managers van documentatieprojecten of –afdelingen.
-    Visueel communiceren is belangrijk voor iedereen die complexe informatie wil analyseren en overdragen.

Toen ik de leergang laatst aan een bedrijf met schrijvende Engineers presenteerde reageerde mijn contactpersoon met "dat is precies wat we zoeken". En dat, is het resultaten van omdenken.

 

Els Wagenaar

  • Deel dit artikel: