Verebus
  • Nederlands
  • Engels

Cursus Technisch Engels in het kort

23-01-2018

Binnenkort geven we weer een cursus Technisch Engels. Laatst kwam een veelgestelde vraag op mij af. Is deze cursus wel geschikt voor mij? Ik geef de cursus zelf met veel enthousiasme dus ik ben razend enthousiast. Ik heb wel graag een zaal vol geïnteresseerde deelnemers.
Daarom is het belangrijk dat de deelnemers duidelijke leerdoelen hebben, en dat de cursus aansluit op deze leerdoelen. Op de website staat een mooie beschrijving van de inhoud van de cursus. Maar zo'n beschrijving is nooit compleet, dus in dit blog wijd ik nog wel uit over de cursus aan de hand van vier vragen.

Wie?  

Iedereen die technische documenten schrijft. Dit kan bijvoorbeeld technische documentatie zijn, maar ook software documentatie of technisch inhoudelijke memo's naar Engelstalige collega's. De cursus is ontwikkeld voor Nederlandstaligen die geen tienen haalden voor hun Engels op de middelbare school, of waarvan het Engels is weggezakt.

Wat?   

Alleen schrijfvaardigheid wordt behandeld tijdens de cursus. Spreekvaardigheid en leesvaardigheid zijn geen onderdeel van de standaardcursus.
We gaan terug naar de basis (de grammatica), gaan in op veelgemaakte fouten die Nederlandstaligen maken en we leren effectieve technische documentatie maken. Hierbij laten we veel voorbeelden zien uit de praktijk en doen de deelnemers veel oefeningen.

Waarom?  

Bij Verebus hebben we onze jarenlange ervaringen gebruikt om deze cursus te ontwikkelen. Niet elke techneut is even goed in het vastleggen en overdragen van complexe technische informatie. Allereerst moet je je dan verplaatsen in de lezer en zijn omgeving, maar goed gebruik van (de Engelse) taal kan je boodschap enorm versterken.
Een goed technisch document kan zorgen voor betere communicatie, efficiëntere productie en hogere veiligheid. Daarom is de kwaliteit van de technische documentatie, en daarmee de schrijfvaardigheid van de schrijver ervan, wel degelijk belangrijk.

Waar en wanneer?   

De opleiding duurt twee dagen en wordt op het Verebuskantoor in Rijswijk gegeven. De open inschrijvingen staan aangekondigd op de website. Heb je meerdere collega's die mee willen doen? Wij komen ook graag op locatie voor een InCompany training.

 

Els Wagenaar

  • Deel dit artikel: