Verebus
  • Nederlands
  • Engels

Meer inzicht in Business Rules voor S1000D

14-06-2017

Het is voor Verebus belangrijk dat medewerkers hun kennis up-to-date houden en de trends blijven volgen. Collega André en ik waren daarom deze maand bij het ATA e-Business Forum and S1000D User Forum in Amsterdam. In twee dagen tijd kregen we veel informatie en spraken we veel gebruikers. Ik was ook nog de gelukkige die het boek 'S1000D® Issue 4.1 and Issue 4.2 Navigation Map' van Victoria Izichli-Bartels won.

Het ATA e-Business Forum and S1000D User Forum is het meest uitgebreide evenement voor informatiestandaarden en technologie-uitwisseling in de industrie. We konden er uitgebreid informatie uitwisselen over ILS (Integrated Logistics Support) en S1000D. Daarnaast was er software voor S1000D, waardoor ik veel computerprogramma's kon bekijken en gebruikers heb gesproken.

Eén van de spreeksters was Victoria Izichli-Bartels, die ook een aantal boeken schreef voor S1000D gebruikers. Aan het eind van haar sessie won ik het boek 'S1000D® Issue 4.1 and Issue 4.2 Navigation Map'. Toevallig wilde ik dit net bestellen. Dit boek is een prettige leidraad om Business Rule Decision Points (BRDP) op te stellen. Met deze business rules kunnen leverancier en gebruiker bij aanvang van een project goed afstemmen wat het gewenste resultaat is en hoe dat geleverd wordt. Vooral bij complexe projecten waar met veel verschillende collega's aan gewerkt wordt, bieden deze richtlijnen een goede structuur, zodat je niet in een later stadium nog over essentiële punten hoeft te discussiëren. Ik ben blij om het boek als naslagwerk op mijn bureau te hebben.

Dirk Wijngaard

  • Deel dit artikel: