Verebus
  • Nederlands
  • Engels

"Je ziet jouw werk buiten gerealiseerd worden"

Naam: Merijn ter Beek
Functie: Ontwerper
Afdeling: Rail
In dienst sinds: Oktober 2013
Opleiding: Technische natuurkunde

Wat doe je als ontwerper op de Rail afdeling?

Ik maak ontwerpen voor systemen voor treinbeveiliging. De treinbeveiliging zorgt er bijvoorbeeld voor dat treinen niet kunnen ontsporen, botsen en dat je veilig een spoor kunt oversteken. Opdrachten kunnen bestaan uit volledige nieuwbouw of uit aanpassingen in het bestaande spoor. Bij nieuwbouw kun je bijvoorbeeld denken aan de uitbreiding van twee sporen naar vier sporen. Deze nieuwe sporen moeten dan van beveiliging worden voorzien en aansluiten op het bestaande deel.
Wanneer er een ontwerp is gemaakt wordt dit buiten omgebouwd. Om zeker te zijn dat alles veilig en goed is omgebouwd testen we alles uitvoerig aan het einde van het project.

Waar haal je voldoening uit in je werk?

De projecten zijn heel concreet: wat je ontwerpt zie je ook uitgevoerd worden en je weet dat er elke dag gebruik gemaakt van zal worden. Omdat je het project van het begin tot het eind meemaakt, geeft het een voldaan gevoel wanneer het buiten gerealiseerd is.

Waar liggen voor jou de uitdagingen in het werk?

Er zijn in Nederland verschillende treinbeveiligingssystemen in verschillende uitvoeringen. Hierdoor is het vak treinbeveiliging heel erg breed en is er genoeg om elke dag weer wat nieuws te leren. Ook veranderen regelmatig richtlijnen om de ontwerpen nog veiliger te maken. In feite is elk project weer anders en moeten er nieuwe oplossingen bedacht worden.

Hoe typeer je Verebus als werkomgeving?

Verebus heeft voor mij een ideale werkomgeving. De meeste tijd zit ik op kantoor, maar ik maak ook uren buiten het kantoor. Het testwerk aan het einde van het project doen we bijvoorbeeld op locatie. De sfeer op kantoor vind ik heel goed. Omdat het een middelgroot bedrijf is ken je vrijwel al je collega's. Op onze afdeling moet je ook veel samenwerken met collega's. Iedereen voelt zich betrokken bij het project en je probeert samen het project zo goed mogelijk af te ronden.

Wanneer past iemand goed bij Verebus?

Als iemand op zoek is naar afwisselend werk, een leuk team om in te werken en werk met doorgroeimogelijkheden is Verebus een heel geschikt bedrijf.

  • Deel dit artikel: