Verebus
  • Nederlands
  • Engels

"Als projectleider ben je een spin in het web"

Naam: Martijn Dobbe
Functie: Projectleider
Afdeling: Rail
In dienst sinds: September 2012
Opleiding: Technische bedrijfskunde

Hoe heeft jouw carrière zich ontwikkeld binnen de organisatie?

Ik ben hier begonnen als projectcoördinator. En ben  doorgegroeid naar de functie van projectleider. Een projectleider zit een beetje tussen een coördinator en een manager in. Ik bewaak  de planning, de kwaliteit van het werk, de financiële kant van het project en ben aanspreekpunt voor de klant. Toen ik begon als projectcoördinator voerde ik projecten uit samen met de projectmanager, maar nu leid ik mijn eigen projecten.

Waarom was Verebus op zoek naar een nieuwe projectcoördinator?

Ze hebben mij destijds aangenomen omdat Verebus wilde dat de projectcoördinatoren taken over zouden gaan nemen van de projectleiders. Toen ik hier begon waren we met twee projectcoördinatoren en nu zijn er al vier en ben ik ondertussen projectleider geworden. Ik hoop in de toekomst te kunnen doorgroeien naar project manager.

Wat heb je hier bij Verebus voornamelijk geleerd?

In het begin heb ik veel moeten leren. Ik was net afgestudeerd van mijn opleiding technische bedrijfskunde toen ik hier begon met werken. Als projectleider ben je een spin in het web. Ik heb geleerd hoe ik met collega's, managers en de klant moet communiceren zodat het werk goed uitgevoerd wordt en iedereen tevreden is.

Aan welk project denk je met plezier terug?

De spoortunnel van Delft was het eerste grote project waarbij ik betrokken was als projectcoördinator. Dat vond ik een erg leuke uitdaging! Er zijn niet zoveel spoorwegtunnels in Nederland. Hierdoor was het een project waar we  veel nieuwe ervaringen opgedaan hebben.

Waarom wilde je bij Verebus werken?

Ze boden me een baan in een technisch interessant bedrijf als projectcoördinator, precies wat ik zocht. Het leuke aan deze functie was dat ze het plan hadden om de projectcoördinatie uit te bereiden en verder te ontwikkelen. Hieraan kon ik mijn eigen bijdrage leveren.  Na afloop van mijn sollicitatiegesprek werd ik rondgeleid over de afdeling en werd ik direct voorgesteld aan een aantal potentieel toekomstige collega's. Ik merkte direct dat de sfeer heel open en informeel is, erg prettig.

  • Deel dit artikel: